Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2014 17:31 - Избор на дамски парфюм - някои елементарни правила.
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4305 Коментари: 14 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Никога не е излишно освен личния си опит в дадена област, човек да разполага и  с допълнителни сведения, особено когато се отнася до подбора на дамски парфюм - нещо, с което се сблъсква почти всяка съвременна жена. Изборът на парфюми жени винаги е предизвикателство даже за най-опитните клиентки на парфюмерийните магазини. Затова тук споделяме някои базови съображения и препоръки, които могат да служат като ориентир в мисията по взискателния подбор на нежно и привличащо ухание. 

 image

Да се подбере пълноценен набор от всичко това, който да подхожда на конкретна жена, не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Трябва да се отчита не само модата, красотата на опаковката и марката на производителя, но и това до колко подхожда една или друга парфюмерийна продукция на всяка отделно взета дама. Преди всичко е добре да знаете, че в парфюмите са включени съставки, които обикновено не се използват в производството на кремове или лосиони. 

 

Целта е да се събере хармонична ароматна композиция, така че Вашето тяло да благоухае, но не и да прекалявате с количествата, защото непремерено силния и рязък мирис отблъсква околните, колкото и да е качествен парфюма. Аромата трябва да се съчетава добре преди всичко с Вашата кожа. Затова във всеки уважаващ себе си магазин за парфюмерия (особено в специализираните) са налични тестери или пробни флакони. Те са предназначени за това, да нанесете един или друг аромат на вътрешната страна на китката си. 

 

Изчакайте около минута и тогава преценете дали Ви харесва надянатото по този начин върху Вас ухание. Правейки подбора си, помнете, че парфюмите за дами са важен щрих в техния цялостен облик, неотменим коз пред силния пол и заради това трябва да се подбират внимателно. Как ще познаете, че парфюма е за Вас? Когато намерите своя аромат, Вие нито за минута няма да се съмнявате да си го купите или не. 

 

Следващата стъпка е, в случай че подбраният от Вас парфюм е качествен и наситен, да подберете така своите дезодоранти и кремове, че те да се съчетават с основното ухание или да подбирате такива без аромат, за да не се получава подбиване на основната композиция. По-добрият вариант, обаче е, да си закупувате цялостен комплект от една и съща линия на производителя, осигурявайки си по този начин идеалното съчетаване. Е, сега вече остава за се захващате за "работа", защото каквато и да е теорията, практиката учи най-добре.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. parf - Геловете за душ, които ползват ж...
10.11.2014 15:58
Геловете за душ, които ползват жените, при всички случаи трябва да са по-свежи и ободряващи по-отношение на аромата и въздействието, отколкото е избрания дамски парфюм. Това е така, понеже целта на вземането на душ е именно освежаване, докато парфюма е добре да бъде по.дискретен, то по-траен.
цитирай
2. bizness - Макар правилата за избор на дамски ...
29.11.2014 20:47
Макар правилата за избор на дамски парфюм да са наречени "елементарни", процеса не е никак елементарен и понякога може да се проточи доста във времето и да е свързан с обикалянето до припадък на много парфюмерии и тестването на безброй аромати. Но е казано, че повече от 3
цитирай
3. psihologia - Различната парфюмерия има разл...
03.12.2014 17:11
Различната парфюмерия има различно приложение и освен че трябва да се съчетава помежду си в ароматно отношение, така че да си съответства, а не да си противоречи, добре е също и да съответства на приложението си. Понеже душа има освежаващо въздействие, добре и гела за душ да с по-освежителен аромат. Докато ароматизирания крем за втриване в кожата е добре да има топлина е да е по-наситен.
цитирай
4. marketinga - По едно и също време не бива да се т...
09.12.2014 17:18
По едно и също време не бива да се тестват и избират повече от три различни аромата, даже и да ги пръскате на различни места по тялото си. Един истински парфюм разкрива целия си регистър от нотки най-рано след 20 минути. Което означава, че за да тествате 3 парфюма ще Ви е нужен поне 1 час, а още по-добре да е с почивки и прекъсване.
цитирай
5. parf - На ден могат да се тестват до 3 пар...
14.12.2014 20:01
На ден могат да се тестват до 3 парфюма, ако е задълбочено. А ако е повърхностно, то по-добре е да купувате без да тествате.
цитирай
6. bizness - Ако се наложи да избирате и други ...
15.12.2014 14:12
Ако се наложи да избирате и други козметични продукти, освен закупения дамски парфюм, например - тоалетен сапун, гел, и др. п., желателно е да се опитате да ги съчетавате по аромат със своя основен парфюм, но в крайна сметка, това не е толкова важно, защото миризмата от сапуна не е толкова устойчива и трайна, а има само хигиенна функция.
цитирай
7. bizness - Някои дами, за 10 минути "т...
15.12.2014 14:13
Някои дами, за 10 минути "тестват" по 10 парфюма...
цитирай
8. parf - 10 е много. Най-много 3 - 4 и то на ден. ...
15.12.2014 20:03
10 е много. Най-много 3 - 4 и то на ден. Процеса е бавен, защото ароматните нотки се разкриват на три етапа, последователно и всичко това отнема време. За да се усети цялата гама на парфюма, ще е нужно около 50 - 60 минути време.
цитирай
9. parf - С течение на времето, жените е добре ...
18.12.2014 20:10
С течение на времето, жените е добре да се ориентират към качествата на съставките, и по-късно, проучвайки съставите на новите парфюми, да се ориентират по-конкретно кои от тях да тестват. Тестването "на ред" не е добра идея, освен ако за първи път влизате в парфюмериен магазин.
цитирай
10. parf - Има едно правило за дискретността, ...
29.12.2014 18:46
Има едно правило за дискретността, но то е насочено не към избора на парфюм, а към неговото използване. Във всички случаи дискретното ухание е по-въздействащо, отколкото грубото оливане, както казват от главата до петите. Интересното е, че към това са по-склонни мъжете и по-малко се усещат, че така отблъскват хората около себе си, а някои не смеят даже да им кажат.
цитирай
11. parf - Когато създават нов аромат, пар...
16.01.2015 19:14
Когато създават нов аромат, парфюмеристите обръщат специално внимание на неговия "характер". Добре е да се поинтересувате от тези данни, за да ги съобразите със своя характер и хороскопни препоръки. Така ще постигнете по-голямо съответствие и полза от своя аромат.
цитирай
12. parf - Един добър начин да се избира под...
22.01.2015 19:32
Един добър начин да се избира подходящ дамски парфюм е като това се прави според парфюмения хороскоп на съответната зодия (хороскопа е различен за мъжете и за жените от една и съща зодия). Процедурата е от хороскопа да получите характеристиките на характера на съответния човек, а след това да търсите парфюм, който е проектиран така, че най-пълно да съответства на такъв характер.
цитирай
13. parf - Една "истинска" дама, ...
27.01.2015 19:02
Една "истинска" дама, едва ли би избрала за себе си унисекс парфюм, по простата причина, че това не е толкова "истински" дамско.
цитирай
14. parf - И в избора си на дамски парфюм е добре ...
02.02.2015 19:31
И в избора си на дамски парфюм е добре да се съобразим с психологическите препоръки на хороскопа за съответната зодия. В тях се съдържа много полезна и обоснована информация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117474
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив