Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2014 17:27 - Какви видове парфюми има и няма ли някакво объркване?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1463 Коментари: 2 Гласове:
2



imageИзвестни и в честа употреба са различни наименования на парфюмерийни изделия, като парфюм, парфюмирана вода, дневен парфюми, тоалетни парфюми, Parfum de Toilette, Eau de Parfum, тоалетна вода - какво означава всичко това? Както стана дума в предишна публикация, класацията е следната: парфюм, парфюмирана вода, тоалетна вода и т.н.

Объркването идва най-вече във второто ниво, което се явява в употреба по много и различни начини. Ето някои от тях: "Parfum de Toilette", "Eau de Parfum", "Парфюмирана вода", "дневен парфюми", "тоалетни парфюми" - всичко това означава едно и също нещо (второто ниво на парфюмерийните продукт, като първото са самите парфюми или т.н. вечерни парфюми, които притежават най-силна концентрация на аромат и са най-тайни във времето, а третата степен са "тоалетните води", които са на трето място по концентрация и трайност).

У нас, в България, т.н.  дневен парфюм е най-популярната форма на парфюмите днес, поради това че са достатъчно качествени, с добра концентрация на аромат и повишена трайност и все пак са по-евтини от вечерните парфюми. Т.е. това се обяснява с оптималния баланс на изделието по отношение на цена и качество. Имаме достатъчно висока концентрация на ароматен екстракт (10-20% при 90% спирт), която все пак е по-достъпна на цена. При някои марки, дневния парфюм е продукта с най-висока концентрация на аромат, който разработват, понеже не считат за нужно или възможно да пускат свои аромати под формата на парфюми (примери в това отношение са Bvlgari pour Femme, So Pretty).

Обикновено, парфюмираната вода е в спрей-пулверизатор, което е удобно за транспортиране и използване. В крайна сметка, тази категория парфюмерийни продукти няма ясно разграничение, поради което не е съвсем ясно поради какво причини различните производители използват различни наименования за тях, като - Parfum de Toilette или Eau de Parfum, а понякога и Esprit De Parfum.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. angliiski - Като правило, тоалетните па, ...
18.12.2014 16:19

Като правило, тоалетните па,фюми имат по наситен цвят и се произвеждат в по-сложни и красиви флакони от тоалетната вода.
цитирай
2. parf - Парфюмираната вода (второто ниво ...
13.01.2015 17:44
Парфюмираната вода (второто ниво на парфюмените изделия) може да се използва както денем, така и вечер. Аромата на този вид продукти е по-плътен, давайки възможност на се усетят всички приливи и оттенъци на ароматната композиция.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117811
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив