Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2014 19:12 - Какво е дезодоранти и за какво се използва?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1623 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дезодоранта е парфюмериен и козметичен продукт.

Дезодорантът е вид козметичен продукт, който се използва против изпотяване и за  преустановяване размножаването на бактерии, с цел премахване на неприятните телесни миризми, като по този начин се постига вид хигиена на тялото. Наименованието му идва от френското "des" "отделяне или отстраняване", и от латинското "odor" означаващо "миризма", т.е. дезодорант е "отстраняване на миризмата" - има се предвид миризмата на тялото и най-вече на подмишниците. 

image

Как действат дезодорантите?

Механизмът на тяхното действие се изразява в предотвратяване размножението на бактерии във влажната подмишечна среда и в поглъщането на естествените миризми на тялото и други ненатрапчиви миризми. Често в състава на дезодорантите са включени дезинфекциращи и бактерицидни добавки за унищожаватне на микроорганизмите и възпрепятстване появата на неприятна миризма. Най-често дезодорантите са и антиперспиранти - средства за борба с миризмите чрез свиване или затваряне на потните жлези, като по този начин предотвратяват отделянето на пот. 

Непременно ли трябва да премахваме телесните миризми? Но тук е мястото да споменем, че и телесните миризми не винаги са лоши, неприятни, отблъскващи. Напротив, част от тях са естествени стимуланти за някои функции, например свързани с половото размножаване. Така че, добре обмислете  следващото закупуване на дезодорант и за какво точно ще го ползвате и кога?



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. psihologia - Дезодоранта е доста по разреден ...
03.12.2014 17:33
Дезодоранта е доста по разреден парфюмериен продукт, много по достъпен на цена, а освен това има и определена хигиенична функция по отношение предпазване от мирис на втасало (от горещините) пот. Иначе е установено, че 50-60% от хората нямат лош мирис на потта и не е нужно да използват дезодоранти, но въпреки това го правят, поради внушението от реклами и от поведените на околните хора.
цитирай
2. parf - Донякъде дезодоранта може да се ...
22.01.2015 19:30
Донякъде дезодоранта може да се счита за парфюмериен продукт, но той има по-скоро хегиенична функция, отколкото естетична. Така че, ако възнамерявате да замените парфюма си с дезодорант, това не винаги е уместно. Освен ако не отивате на фитнес в спортната зала. Но да отидете на официално вечерно събитие, ползвайки дезодорант, това не е много уместно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117485
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив