Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2014 19:36 - Качествен ли е парфюма, който закупувате?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3321 Коментари: 11 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Качествен ли е парфюма?

Наясно ли сте как да разпознаете дали парфюма, който закупувате, е качествен или е по-нисък клас или даже е менте, без да го отваряте? Дали купувате истински парфюм или нещо друго? Избрали сте си парфюм и по-точно аромат на парфюм с помощта на тестери и проби и вече се каните да закупите парфюм, парфюмирана вода или тоалетна вода, с аромата, който сте си харесали. Как да ги различите кое какво е, но не според надписите върху етикета или твърденията на продавача, а обективно, като експерти? 

imageИзглежда Ви да е трудно? 

Не чак толкова. Даже е просто - може да го направите без да се разпечатва флакончето (никой няма да Ви позволи да разпечатвате парфюм само за проба или проверка - представете си, че на Вас Ви предлагат разпечатан парфюм). Погледнете консистенция на парфюма през стъклото на флакона. Качествения парфюм има много етерични масла и следователно течността е по-гъста. 

Има ли мехурчета?

Сега разтръскайте флакончето и погледнете дали не се образуват мехурчета. Ако се образуват, това е добре. Колкото повече - по-добре, по-качествен парфюм. Ако са много, задържат се и даже се придвижват към повърхността, това е истински качествен продукт. Ако са по-малко, това е парфюмирана вода - дневен парфюм. А ако са още по-малко - това е тоалетна вода. Ако почти няма, това не е парфюм или е просто фалшификат. 

С малко практика ще се научите. По този начин може да различите какво качество получавате - истински парфюм, парфюмирана вода (дневен парфюм) или тоалетна вода. Надявам се, че не е сложно и с малко практика, ще го усвоите и използвате за в бъдеще. Ако не издавате тайната, може да вършите услуга и на свои близки и познати в избора им на качествена парфюмерия.



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. parf - Главното в него е концентрацията на ...
28.11.2014 19:38
Главното в него е концентрацията на ароматни масла, които му придават един или друг мирис. Първото (парфюма) е най-концентрирано, а последното (тоалетната вода) е най-разредено.
цитирай
2. psihologia - Освен концентрацията на ароматни ...
03.12.2014 17:19
Освен концентрацията на ароматни вещества, много е важно сама им композиция да съотвества на кожата на човека и на неговото субективно възприемане на уханието.
цитирай
3. marketinga - Ментетата действително са само от ...
09.12.2014 17:07
Ментетата действително са само от изкуствени съставки. Натуралните ароматни масла едва ли са в състояние да предизвикват алергии, особено ако са добре подбрани от професионален парфюмерист.
цитирай
4. foreks - Качествените парфюми в никакъв ...
14.12.2014 12:31
Качествените парфюми в никакъв случай не бива да се пръскат върху дрехите, поради две причини: - мазни са и могат да оставят петна и освен това някои от дрехите поглъщат какви ли не миризми (цигарен дим, кухня ...) и така парфюма се смесва с тях и резултата не се получава много удачен. Парфюм се пръска само върху тялото и то там, където може да се усеща пулса, т.е. където е по-топло, за да може по-лесно да се изпарява и да образува ароматен шлейф.
цитирай
5. parf - Да, така е. Мазнички са, макар и от ...
14.12.2014 19:56
Да, така е. Мазнички са, макар и от ароматни масла. А нанесени върху кожата, взаимодействат с нея и си променят звученето, което им придава известна индивидуалност.
цитирай
6. parf - Трябва да се прави разлика между ...
15.12.2014 19:58
Трябва да се прави разлика между парфюм и тоалетна вода. Първото има доста висока концентрация от ароматни масла, докато във второто - те са по-малко. Парфюм е добре да се пръска върху тялото, а тоалетна вода може да се напръска и върху дрехите и косата, но само ако сте сигурни, че обитавате среда, в която няма риск да прихваните върху дрехите си и други, неприятни миризми.
цитирай
7. parf - По-скоро, парфюм не се пръска, а ...
18.12.2014 20:06
По-скоро, парфюм не се пръска, а деликатно се нанася на определените за това места - зад ушите, на тила, под брадичката, предната и горна част на шията. По изключение върху китките на ръцете и по други части от тялото.
цитирай
8. parf - Очевидно, хората предпочитат к...
29.12.2014 18:38
Очевидно, хората предпочитат качествени парфюми и единственото, което ги кара да правят компромис с това, е цената.
цитирай
9. parf - Един, иначе качествен парфюм, може ...
22.01.2015 19:42
Един, иначе качествен парфюм, може да се окаже неподходящ за човека, за когото сте го закупили, ако преди това не сте го съобразили с неговия характер. Всеки парфюм се проектира със свой си характер и всеки човек, според парфюмения хороскоп и зодията си има специфичен характер. Добре е тези данни да ги знаете и правилно да ги съчетавате при избора на аромат. Но и най-добре подбрания парфюм (колкото и да е качествен той) ако е използван в прекомерни количества и не според случая, може да се окаже неподходящ и неуместен.
цитирай
10. parf - Не по-малко важно за един парфюм, е ...
27.01.2015 19:14
Не по-малко важно за един парфюм, е той да бъде подходящо съчетан - за мъж или за жена, за обстановката, в която ще се носи, с характера на човека, с препоръките по хороскопа за съответната зодия и т.н. Иначе, може да е качествен, но неуместен.
цитирай
11. parf - Даже и най-качествения парфюм, ако ...
02.02.2015 19:33
Даже и най-качествения парфюм, ако не е съобразен с препоръките на хороскопа за съответната зодия, може да се окаже не дотам подходящ и уместен избор. Разбира се, това не може да се сервира наготово, нито изведнъж. Нужно е човек да се задълбочи по темата и с времето ще получи определени прозрения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117515
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив