Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2014 19:59 - Флакони за парфюми - какво знаем за тя?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1675 Коментари: 3 Гласове:
2



Флакони за парфюми.

Различните флакони за парфюми са почти самостоятелни произведения на изкуството, а някои от тях са се превърнали в редки антики с висока стойност? Защо? Правилото, което за никого не е тайна, е че разкошните парфюми изискват не по-малко разкошни флакони и опаковки, за да се пласират успешно и да използват с удоволствие от потребителите. 

Дизайнери на флакони.

Затова дизайнерите са се старали много още от древността, когато са превръщали различните глинени и керамични съдинки в причудливи произведения на изкуството. Това изисква значителни творчески усилия от създателите на нови флакони за дизайнерски аромати и днес, защото от времената на рицарите и куртоазията, малко неща са се променили. Днес даже и децата знаят за тайнствената притегателна и мистична сила на добре подбрания парфюм и някакси не върви той да бъде поставен в обикновено или стандартизирано пластмасово шишенце. 

Форми и функции на флакона.

imageДнес са се утвърдили различни по форма и функции флакони и всеки от тях си има определени предимства и недостатъци. Някои от тях имат предимства в точността на нанасяне и на дозировката, а към недостатъците на други са възможностите от попадане на прах и замърсявания в течността, частици от кожата, което може да повреди и развали аромата. Затова много често майстора на оригинални парфюмерийни флакони може и цяла нощ да не мигне, обмисляйки функционалността и красотата на бъдещата съдинка или да остава до късни нощи, докато го осени подходяща идея. 

На нас не ни остава нищо друго, освен да се насладим на техните творения и като аромат и като функционално удобство и като произведение на изкуството.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. parf - Дизайнерите и творците на прекр...
01.12.2014 20:06
Дизайнерите и творците на прекрасното отдавна са разбрали, че за разкошни парфюми са нужни и разкошни флакони и това още в началото на развитие на парфюмерията през древността, когато са превръщали най-обикновени глинените и керамични съдинки за ароматните течности в истински шедьоври на изкуството.
цитирай
2. psihologia - Някои флакони са голяма нумизма...
03.12.2014 17:18
Някои флакони са голяма нумизматична ценност в частни колекции, свързани с история на парфюмерията.
цитирай
3. foreks - Най-скъпия материал за изработ...
14.12.2014 12:27
Най-скъпия материал за изработване на флакони за парфюмите е кристала. Такива са най-скъпите парфюми от по няколкостотин хиляди евро или долара, като не малка част от тази цена се пада и на флакона.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117537
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив