Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 18:53 - Френска парфюмерия е синоним на висше качество.
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1194 Коментари: 2 Гласове:
2



Парфюмерийното изкуство на Франция.

imageФранция е един вид кралство на парфюмерийното изкуство още от времената през 17-ти век, когато в средновековния град Грас са започнали производството на аромати, на които днес наричаме парфюми, а индустрията - парфюмерия. Популярността на тези продукти, вероятно, се подбужда от това, че ароматите са важен любовен аксесоар. Още на времето миризмите са били оценявани по достойнство и съответно зараждащата се по него време парфюмерия се е стараела да изработи благоуханието по такъв начин, че нанесено върху кожата на едно лице, съчетанието да става уникално и различно, ако същото се нанесе върху друга кожа. 

Френските парфюми с принос и в хигиената.

Макар, че по него време, по-прагматичната цел била да се прикрие вонята от хората, които по правило не са се къпели. Но чрез различните ароматизирани води, постепенно започнали да умиват ръцете си, после наплисквали лицето, след това стигнали до тялото и така, с времето, стигнали до идеята, че преди да се парфюмират, би било добре и да се изкъпят. Днес френските парфюми, благодарение на натрупания опит, надвишават по качество и историческа ценност парфюмерийните традиции на останалите страни и региони. Така, че наистина французите са "родителите" на тази древна наука за съблазняване с помощта на парфюмерийните композиции от различни парфюмени ноти, смесени с алкохол. 

Френски произход на парфюмерията.

Но френския произход на парфюмерията е само частично френски, защото по правило повечето ароматни масла се произвеждат извън Франция. В това число и България има значителен принос, като производител на най-качественото розово масло в света. Днес, прочутата френска парфюмерия се счита за елитен продукт на човешкия творчески гений, което постоянно се доказва с неповяхващата популярност и слава на редица френски парфюмерийни марки и продукти, наложени по безапелационен начин по цял свят.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. parf - В основата на така зародилата се ...
03.12.2014 19:04
В основата на така зародилата се парфюмерия е заложена тристепенната система за формиране на аромата:
- връхни (горни) нокти;
- средни (сърдечни) нокти;
- основни (базисни) нокти.
цитирай
2. foreks - На времето, появата на парфюмер...
14.12.2014 12:25
На времето, появата на парфюмерията, някъде след 1720 година, е станала причина за революция на французите в областта на хигиената. Най-напред започнали на умиват ръцете с в тоалетни води, след това наплисквали и лицето си (за да прикрият тежката миризма от липсата на хигиена) и така след 100 - 200 години стигнали до идеята да се къпят с вода и хигиенна козметика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117794
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив