Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2014 19:56 - Има ли китайска парфюмерия?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1238 Коментари: 2 Гласове:
4



Развити парфюмерийни традиции в Китай и изтока.

Малко хора знаят, че в източните страни има силно развити парфюмерийни традиции, в основата на които стои основно китайска парфюмерия с нейните си традиционни съставки. Това може да прозвучи малко изненадващо за хората, които са свикнали да възприемат китайското като евтино и некачествено или като плод на изнесени производства в специалните зони от страна на известни световни компании. Но парфюмерийните традиции на Китай, Япония и много други източни страни, доста се отличават от европейските и съвременните парфюми придобиват гражданственост и признание в Китай сравнително неотдавна - в съвременната епоха, когато културите се смесват, а границите се изтриват. 

image Съвременна парфюмерия в Китай.

Разбира се,  китайките сравнително бързо привикват към тази новина и днес наравно с европейките активно закупуват световните бестселъри, за разлика от китайските мъже, които се задоволят с ползването предимно на  хигиенната козметика за лицето и тялото. Съвременната парфюмерийна промишленост в страната е доста развита в страната, но освен съвременните заводи и фабриките, там има и предприятия, които приготвят качествена китайска козметика по традиционни, проверени от времето рецепти. 

Традиционна китайска парфюмерия.

Установените традиции на етикета, които са приети в Китай от незапомнени времена, утвърждават някои сладникави и твърде наситените аромати, като признак на лош вкус. Затова, специалисти маркетинг, които се ориентират към азиатския пазар, въвеждат там в продажба големи количества предимно свежи, морски и водни парфюми. И накрая - чаят, Той е един от традиционно любимите билки в Китай и неговия аромат отдавна е любим на хората от Изтока. Чаената традиция, заедно с отглеждането и преработката на чай, е родена в Китай още от незапомнени времена и затова именно чаят е ароматна основа на много козметични и парфюмерийни продукти в Китай.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. foreks - Традиционната китайска парфюм...
14.12.2014 12:22
Традиционната китайска парфюмерия е на около 5000 години възраст. Стига рецептите да са автентични и да се спазват точно, получават се доста уникални продукти, които освен аромат имат и лечебно въздействие.
цитирай
2. angliiski - То точно "традиционното&...
18.12.2014 16:37
То точно "традиционното" е китайско. Иначе там има изнесени много световни марки, но тези парфюми не са "китайски", а принадлежат на съответана марка. въпреки това, производителите набират опит и се опитват да утвърждават свои си собствени марки, но между другото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117535
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив