Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2014 19:42 - Въздействат ли парфюмите върху Вашия живот?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4127 Коментари: 18 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Парфюмите въздействат на кариерата Ви.

imageАко си мислите, че парфюмите не са в състояние да въздействат върху нашия живот и кариера, значи определено грешите, защото те реално могат въздействат Вас и заобикалящите Ви хора, като от това може да получавате както позитиви, така и негативи. Затова е важно този въпрос да се разбира правилно и човек да знае по какъв начин ни въздействат парфюмерийните изделия. Истината е, че има много хора, които недооценяват значението на парфюмите върху развитието на кариерата им, а също и на социалният им статус. 

Миризми за настроение и емоции.

И това е така, защото на всяка миризма съответства определено настроение или емоция. Нашите миризми влияят на първото впечатление за нас у другите хора, които ни заобикалят, почти равняващо се на впечатлението от нашата външност, маниери на поведение. В следствие на това, много хора не излизат навън от къщи, преди са се възползвали от подходящ за съответния случай парфюм, дезодорант или одеколон. Затова се попитайте, дали ухаете приятно на парти или на делова среща и дали след Вас се разнася приятно благоухание? Ако това е така, няма ли да повлияе на настроението Ви и на впечатленията на заобикалящите 

Ароматите са възприемат на субективна база. Ви хора, също. Ако си мислите, че казаното до тук звучи доста субективно, прави сте. Основното въздействие на аромата върху хората се гради на субективни представи и чувствени въздействия, при това - доста силни. Разбира се, това не бива да се абсолютизира и да се опитваме чрез ароматите да компенсираме други недостатъци на своя характер. Но все пак е добре да обърнем по-голямо внимание на въздействието, което оказваме на околните чрез избора на своя парфюм.



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. parf - Така както езика със своите вкусови ...
05.12.2014 19:52
Така както езика със своите вкусови рецептори различава различните вкусове - горчив, сладък, солен, кисел..., така и носа е единствения чувствен орган, способен да възприема и различава около половин милион раздразнители.
цитирай
2. estirbg - А сега моля прочетете това
06.12.2014 19:26
http://www.otizvora.com/2014/11/6549/

Там писах коментар за личните си наблюдения за парфюмите върху шофирането.
Не бих писала въодушевени постинги, след като и мен са ме задушавали с мега-концентрации...
цитирай
3. marketinga - Всеки аромат, без съмнение, въз...
09.12.2014 17:05
Всеки аромат, без съмнение, въздейства на околните - някои положително, някои недотам. Важно е парфюм да се подбира с усет и познания, а не само субективно.
цитирай
4. foreks - Аромотерапията се основава изцяло ...
14.12.2014 12:00
Аромотерапията се основава изцяло на въздействието на различните аромати върху настроението и физиологичните функции на човек. Въздействие има, но е важно то да бъде професионално.
цитирай
5. parf - Определено, въздейства и то силно.
14.12.2014 19:54
Определено, въздейства и то силно.
цитирай
6. bizness - Понякога действа и отблъскващо, ...
15.12.2014 14:22
Понякога действа и отблъскващо, ако някой аромат е доста натрапчив и силен.Поначало силните ухания действат подтискащо.
цитирай
7. parf - Затова е важно подбора на парфюм...
15.12.2014 19:55
Затова е важно подбора на парфюмерия да се извършва внимателно и без бързане, но също и да не се прекалява и да се достига до състоянието на "оливане" с парфюм.
цитирай
8. parf - Ако сте привърженици на осмо пар...
16.12.2014 17:50
Ако сте привърженици на осмо парфюмите, те не оставят доловим шлейф след Вас, поради което имат по-малко социално въздействие. Но за сметка на това взаимодействат с кожата, което индивидуализира уханието им и то се чувства в непосредствена близост до тялото, освен това - въздейства незабравимо.
цитирай
9. angliiski - Има доста правила за подбор на по...
18.12.2014 16:35
Има доста правила за подбор на подходящ аромат и не е въпрос само на интуиция. За различните случаи е различно - за работа, за парти, за официално събитие, за посрещане, за изпращане...
цитирай
10. parf - За работа трябва да е съвсем диск...
18.12.2014 20:04
За работа трябва да е съвсем дискретно, и в никакъв случай - провокативно. Може да се усеща, но на не повече от една ръка разстояние. Иначе са възможни всякакви коментари.
цитирай
11. parf - Някои дезодоранти имат въздейс...
22.12.2014 19:59
Някои дезодоранти имат въздействие, като предотвратяват неудобството за някои хора от неприятна миризма в следствие на изпотяване, като действат по два начина - отстраняват самата миризма и / или свиват потните жлези и по този начин намаляват изпотяването.
цитирай
12. parf - Ориенталската парфюмерия възд...
27.12.2014 09:43
Ориенталската парфюмерия въздейства силно, особено на почитателите на историите от "Хиляда и една нощи"
цитирай
13. parf - Днес виждам, че интереса към ори...
29.12.2014 18:37
Днес виждам, че интереса към ориенталската парфюмерия и нейното въздействие върху хората е доста засилен, с подчертана посещаемост през празничните дни - ето тук http://parf.blog.bg/lifestyle/2014/12/27/koi-parfiumi-sa-orientalski.1325773
цитирай
14. parf - Добре е специално внимание да об...
16.01.2015 19:10
Добре е специално внимание да обръщаме на характера на парфюма, когато си подбираме нов аромат, защото трябва да го съчетаваме с нашия характер. Само така ще получим оптимално въздействие от своето благоухание в полза на своята кариера или успех в живота ни.
цитирай
15. parf - Много по-вероятно е да получите ...
22.01.2015 19:38
Много по-вероятно е да получите въздействие от един парфюм, ако преди това съобразите избора му с характера на човека, който ще го ползва. В този смисъл могат да Ви помогнат препоръките от парфюмерийните хороскопи за съответните зодии. Познавайки ги, а също и зодията на човека, ще Ви остане да съобразите тези данни с характеристиките на съответния аромат. Когато парфюма съответства на характера на човека, той може да се очаква да има по-голямо въздействие върху него.
цитирай
16. parf - Интересно, какво въздействие би ...
27.01.2015 19:12
Интересно, какво въздействие би имал един унисекс парфюм върху мъжа и върху девойчето, които го използват. Кой, кого привлича и впечатлява. Или и двамата се впечатляват от това, че ухаят по един и същи начин?
цитирай
17. parf - Още по-силно би било въздействието ...
02.02.2015 19:35
Още по-силно би било въздействието на всеки парфюм, ако е съобразен с характеристиките на съответната зодия и са спазени препоръките по хороскопа. С малко повече четене, тези неща могат да се научат и да са доста полезни.
цитирай
18. parf - Случаят с ориенталските парфюми е ...
04.02.2015 20:00
Случаят с ориенталските парфюми е доста специфичен. Някои от световните марки разработват различни версии на един и същ парфюм, насочени към предпочитанията на различните пазари - азиатски, европейски, американски. В този смисъл, ако попаднете на парфюм, проектиран за друг регион в света, където преобладават друг вид предпочитания, много е възможно да изпитате силно въздействие от такъв парфюм, но в негативна посока. и не само - а това въздействие да се прехвърли и върху Вашето обкръжение (близки, приятели, колеги по работа) и да Ви изиграе лоша шега. Внимавайте с избора на ориенталски аромати и се информирайте за къде са проектирани.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117491
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив