Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2014 19:36 - Парфюмериен орган за парфюмера?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1865 Коментари: 3 Гласове:
3



Какво е парфюмериен орган?

imageЗнаете ли какво е парфюмериен орган и какво се "свири" на него? Като понятие идва от френското  " Orgue a parfums". И най-официално така е наречена вид професионална мебел или работна маса на парфюмериста - професионалист (т.н. парфюмерийния нос), който създава парфюмерийните композиции от многобройните аромати, с които разполага върху амфитеатралната си маса. 

Как възниква понятието?

Представлява полукръгла или права маса, с полици в няколко реда, на които са подредени многобройни стъкленици и всяка от тях  с различни натурални или синтетични ароматни есенции, предназначени за създаване различните фази 9нотки№ на парфюмерийните изделия. Това наименование - парфюмериен орган, се появява първоначално в книгата "Обратно" («A rebours»; 1884 г.) на френския писател Жорис-Карл Гюисманс (Joris-Karl Huysmans) и се оказало толкова успешно, че термина бил подхванат от някои парфюмери и така се установил в тяхната професионална терминология.

Как се създва днес ароматна композиция?

Днес, особено в големите и световно известни парфюмерийни компании, парфюмерийния орган не е задължителен атрибут на техните екипи от експерти. Там се борави с компютри и програмно осигуряване, което обезпечава процеса на подбор и съчетаване на парфюмерийните нотки по техните фази на разгръщане в ароматната композиция.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. parf - Парфюмерийният орган, в известна ...
08.12.2014 19:40
Парфюмерийният орган, в известна степен има аналогия с музикалния орган, понеже също така позволява на опитните парфюмери един вид да "свирят" на него своите ароматни композиции, само че с помощта на различните аромати и благоухания.
цитирай
2. foreks - Фактически, това е работната маса ...
14.12.2014 11:59
Фактически, това е работната маса на професионалния и традиционен парфюмер, с помощта на която той тества и разработва различните парфюмерийни композиции. Но сега в големите фирми, всичко това е качено на компютри и програмно осигуряване. Въпреки това, традиционния парфюмер е престижна професия.
цитирай
3. angliiski - В Казанлък и в Габрово има такива ...
18.12.2014 16:33
В Казанлък и в Габрово има такива парфюмеристи, които са си подредили стотици шишенца с есенции, на етажи, и от тях си съставят различни аромати, в т.ч. и по поръчка за различни случаи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117502
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив