Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2014 19:52 - Колко скъпи парфюми има по света?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1160 Коментари: 2 Гласове:
4



Най-скъпите парфюми.

В 2007 година в продажба се появява един от най-скъпите парфюми в света, създаден в Испания от фирмата "Клив Крисчен" (Clive Christian) и носи наименованието "Императорско величие № 1" ("Imperial Majesty"). Цената му е 195000 евро или около 260 хил. долара, а флаконът е с обем от 500 мл. В цената на този парфюм е заложена не само стойността на парфюмерийната композиция, но и тази на самия флакон, изработен от скъпоценен кристал, с калпаче напомнящо по форма короната на кралица Виктория и общо тегло от 5 кг.  

image Ароматна композиция от 1872 г.

Интересното е, че ароматната композиция на това благоухание е създадена още през 1872 година по поръчка на самата Кралица Виктория и точно измежду тази колекция са подбирани и парфюмите, които са били предлагани на потъналия кораб Титаник (тогава парфюмът се е третирал почти като бижу е се е носел на верижка върху врата). 

Парфюмерийното изкуство на съвременните парфюмеристи е скъпо. Днес цените за различни парфюмерийни продукти се колебаят в доста широки граници - от няколко десетки долара, за това, което обикновено купуваме в нашите магазини или от интернет сайтове, до няколко стотин хиляди в различни валути за ексклузивни произведения на утвърдени и съвременни парфюмеристи. И ако се питате, да - има хора, които биха платили тази цена, само и само да се почувстват за малко като самата Императрица.



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. foreks - Изглежда е въпрос на проява на ар...
14.12.2014 11:56
Изглежда е въпрос на проява на аристократичен дух, да се сдобие човек със скъп парфюм, като "Нейно императорско величие" и да се напръска с него. Вероятно това е основание за гордост и задоволено его.
цитирай
2. angliiski - Самата кутия също е произведение на ...
18.12.2014 16:32
Самата кутия също е произведение на изкуството и може да бъде колекционирана отделно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117538
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив