Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 20:14 - Какво е ароматен шлейф?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1588 Коментари: 3 Гласове:
3



Ароматен шлейф

Ароматен шлейф е благоуханието, което се носи след нас, в следствие изпарението на употребената от нас парфюмерия. Има хора, които се чудят кои са тайните на парфюмите, които ще им помогнат да благоухаят през целия ден така, че ароматен шлейф да остава след тях  като вид ароматна визитна картичка? Но преди това, нека се убедим, че избраното благоухание е действително добро и се възприема като такова от повечето хора, иначе може да си направим меча услуга. 

imageМалки тайни за парфюмите.

Може би е следващата стъпка е да отчитаме кога, къде и как  нанасяме аромат и към това можем да добавим някои малки тайни за удължаване живота на своето ухание.  Преди всичко, не е добре да не ги нанасяме върху дрехите (там оставят мазни петна), а директно върху кожата по тялото. Добре е от време на време да променяме ароматите си, за да избегнем обонятелната умора. 

Експериментирайте нещо ново.

Изпробвайте нещо ново, експериментирайте и се наслаждавайте, не пробвайте повече от 3 различни аромата наведнъж. Ако аромата е лек и бързо се изпарява, налага се да го нанасяте по-често. Но пък трябва да знаете, че върху по-мазна кожа, уханията се задържат по-дълго време. За да благоухаете по-дълго време, и след Вас винаги да се носи приятен ароматен шлейф, спазвайте горните основни правила, а освен това, както казва Коко Шанел, "нанасяйте парфюма там, където искате да Ви целуват". 

Нанасяйте парфюмерия върху пулса си.

Другото правило е да нанасяме миризмите върху местата, на които усещаме пулса си - китките, шията, зад ушите, сгънките на лакътя, гърдите. Кожата по тези места е по-топла, от което аромата по-бързо се разсейва из въздуха пораждайки шлейф. Съхранявайте добре своята парфюмерия, пазете я на прохладно, сухо и тъмно място. В зависимост от това, какъв продукт използвате (парфюм, парфюмирана вода или тоалетна вода), трайността на Вашия ароматен шлейф ще е различна.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. foreks - Ароматен шлейф е ароматния облак, ...
14.12.2014 11:54
Ароматен шлейф е ароматния облак, който се носи след нас, в следствие на употреба на различни парфюмерийни изделия. Зависи от вида и качеството на продуктите. Но, например, при нано парфюмите е съвсем дискретен и може да се усети само от съвсем близо, докато при традиционните парфюми, може да се усети до няколко метра от носителя му.
цитирай
2. angliiski - Ароматния шлейф две остриета. Има ...
18.12.2014 16:31
Ароматния шлейф две остриета. Има случаи, когато е добре да го има, но ако сте на работа и с влизането Ви, цялото помещение се изпълва с Вашия ароматен шлейф - това не е добре и няма да трае дълго. В тези кризисни времена трябва да се внимава с работата. Но на парти е друго нещо.
цитирай
3. parf - Добре е да контролирате големината ...
22.01.2015 19:35
Добре е да контролирате големината на своя ароматен шлейф, чрез количеството и вида на ползвания парфюм, защото не винаги и препоръчително, а в някои случаи е доста натрапчиво да го правите. Например, ако сте на работа и работите в едно помещение с други колеги. Всеки човек е индивидуален характер и не всеки харесва всички аромати. А повечето хора не понасят прекомерните количества даже от аромати, които иначе харесват. Така че, внимавайте да не "пресолите" ястието.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117836
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив