Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 20:13 - Как се разкриват парфюмите и какво са парфюмерийни нотки?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1318 Коментари: 2 Гласове:
2



Знаете ли какво представляват парфюмерийните нотки и как се разкриват парфюмите? 

Парфюмерийната  терминология в широка степен е заимствана от доста музикални термини, като по-този начин работата на парфюмериста с сравнява с тази на музикалния композитор. Аналогиите са много, като например при ароматните нотки - това са "нотите" с които "свири специалиста по парфюмите, за да създаде, какво? - ароматната композиция, която е съчетание на нотките в различни комбинации. И как става всичко това - естествено, с "парфюмериен орган", чрез което се обозначава разнообразието от суровини и базови елементи, които се използват. 

imageХарактер на Вашия парфюм.

И сега е време да разберете, че вашия парфюм има свой характер, който се проявява постепенно, на няколко етапа чрез разкриване на букета от аромати, които са наречени нотки:

  1. - Начална, главна, върховна нотка (глава);
  2. - Сърдечна, среда, средна нотка;
  3. - Крайна, базисна, основна нотка.

За разкриване на аромата по фази и за определяне на неговата продължителност и признаци, е необходимо да се определи до колко наситени са есенциите в даден конкретен парфюм, парфюмирана вода или тоалетна вода? Това пряко влияе върху разкриването на аромата и "звученето" на съответните нотки в парфюмерийното изделие, което продължава различно време след нанасяне върху тялото. 

Какви нотки звучат по време на всеки етап от разкриване на благоуханието?
  • В началната фаза, като правило, преобладават нотки на свежест, зеленина и цитрусови. 
  • В средната фаза на разкриване обикновено звучат оттенъци на подправки, плодове и цветни нотки. Започват да звучат дървесни нотки. 
  • В последната фаза остава шлейф от дървесни, мъхови и смолисти нотки, а също аромат от мускус и кехлибар.

И трябва да знаете, че няма начин да се насладите на целия потенциал на ароматната композиция в трите етапа на ароматните нотки, ако не сте се спрели на най-качествения парфюмериен продукт - парфюма.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. foreks - С ароматните нотки, парфюмери се ...
14.12.2014 11:51
С ароматните нотки, парфюмери се създават своите произведения - ароматните композиции, по аналогия с известните музикални композитори. Изглежда, по този начин се цели да се подчертае творческия характер на продукта.
цитирай
2. angliiski - Поради това, че всеки парфюм се р...
18.12.2014 16:29
Поради това, че всеки парфюм се разкрива на етапи, през които се освобождават различни ароматни нотки, във времето той разгръща своето ухание и е нужно поне 20 30 минути за да се усети това. Парфюм не може да се избира, като за 5 минути се изпробват 5 - 10 вида.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117543
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив