Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2014 19:49 - Афтършейв или лосион за след бръснене?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2782 Коментари: 2 Гласове:
1



Афтършейв или лосион за след бръсне

Някои го наричат афтършейв, други - лосион за след бръсне, а едно време е имало само одеколон, но зненаете ли как да ги нанесете върху лицето си, така че да избегнете щипенето и появата на дискомфорт? Преди всичко, това изделие е алтернативен метод за носене на аромат (освен използваните парфюми и дезодоланти) и като правило притежава по-наситена текстура от балсама или от емулсията за след бръснене. 

Използване на афтършейв

imageЦелта на използване на афтършейв е да  тонизира и овлажнява кожата, да дава усещане за комфорт пред процедурите по бръснене и оставя върху кожата тънко и разпознаваемо мъжко ухание, което сравнително бързо се разнася в ароматен шлейф с отслабващо звучене. Доста мъже го използват като самостоятелно парфюмерийно средство и друго не ползват. Но повечето лосиони за след бръснене съдържат определено количество спирт и като правило, възниква чувство на щипене след употребата им, което води при много от мъжете до усещане за известен дискомфорт. 

Как да използвате лосион за след бръснене?

За да избегнете това, измийте лицето си с вода след бръсненето, оставете го влажно, излейте малко лосион в шепата си, разтрийте дланите си една в друга, изчакайте 3 - 4 секунди и с низходящи движения, меко напляскайте с длани лицето и шията си. Готово! Този път би следвало да е по-спокойно и нанасянето на афтършейв или лосион за след бръснене (After Shave Lotion)  вече ще сведе до минимум щипенето от спирта и ще увеличи аромата и действието на смекчаващите масла в лосиона.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. parf - Лосионът за след бръснене, често ...
15.12.2014 19:51
Лосионът за след бръснене, често наричан у нас афтършейв (After Shave Lotion), а едно време известен като одеколон.
цитирай
2. angliiski - Може и без лосион - измиване след ...
18.12.2014 16:25
Може и без лосион - измиване след бръсненето с чешмяна вода е достатъчно за дезинфекция на лицето. Тя така или иначе си съдържа хлор. Единствения проблем е че не е ароматизирана. Но кой знае, след време може да ни пуснат и ароматизирана вода.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117816
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив