Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2014 17:43 - Какво е осмо парфюм?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1719 Коментари: 5 Гласове:
1



Осмоза и мембранни технологии.

Технологиите напредват и създаването на осмо парфюми се основава на  биофизичния процес осмоза, описващ взаимодействието на различни елементи с помощта на мембранни технологии.  Те се появяват в началото на новото хилядолетие. При тази парфюмерия няма деление на тоалетна вода, дневни парфюми, защото това са аромати на маслена основа, които се различават по типа на взаимодействие с кожата на тялото и по метода на освобождаване на уханието, което им придава неповторим аромат и много голяма трайност - до 24 часа. Затова те са отделени в самостоятелна парфюмерийна група. 

Автор е парфюмер Силвана Казоли от Италия.

imageТехен създател е италианската парфюмерка Силвана Казоли (Silvana Casoli), която предложила названието им - Osmo-parfum. Тя притежава необичайно за парфюмерите образование на физик и е завършила факултета за Естествени науки на Урбинския университет. Действието на такива парфюми е обусловено не само от взаимодействието на различните съставки в състава на композицията, но и от реакцията на кожата и собствения химизъм на човешкия организъм, върху който са нанесени осмо парфюми. 

Осмо парфюмерия.

Осмо парфюмерията действа на принципа, на който се основа и аромотерапията, с която се е занимавала авторката на продукта. Попадайки върху кожата, парфюмите се всмукват или усвояват от нея. Благодарение на своя състав, аромата встъпва в реакция с мембраните на кожените клетки. И едва след това, кожата започва бавно и постепенно да издава усилен аромат, правейки го по-наситен, дълбок и чувствен. Освен това, уханието за всеки човек става индивидуално, като че ли скроено за конкретния човек. Осмо парфюм може да се добави под формата на няколко капки във ваната и да се смеси с кремовете за тяло, лосиони и други парфюмерийни продукти.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. parf - Осмо парфюмите могат да се смесват ...
16.12.2014 17:45
Осмо парфюмите могат да се смесват помежду си, като така се получават нови съчетания и нови аромати. Самата Казоли казва за своите парфюми: "Il Profvmo" – марката е успешна, но не е модна.
цитирай
2. angliiski - Осмозата е процес, който се прос...
18.12.2014 16:24
Осмозата е процес, който се просмуква през мембрани и според свойствата на мембраната, резултата може да бъде различен. В случая, според свойствата на човешката кожа, аромата се индивидуализира и става различен, макар парфюма да е един и същ.
цитирай
3. parf - IL PROFUMO
09.01.2015 17:32
IL PROFUMO е италианска марка за нишева парфюмерия. Собственица е Силвана Казоли, известна в парфюмерийния свят като специалист в областта на флоротерапията и козметологията. Дълго време тя си е сътрудничила с редица престижни търговски къщи в Италия, докато не взела решение да създаде собствена ароматна линия, различна от съществуващите до тогава парфюми в света. Така възникнали осмо парфюмите, основаващи се на процесите на осмоза и мембранните технологии. Една доста интересна и вълнуваща материя.
цитирай
4. parf - Макар да са доста дискретни и да не ...
16.01.2015 19:08
Макар да са доста дискретни и да не оставят голям ароматен шлейф след нас, все пак е добре при подлбора на осмо парфюм, да съобразяваме своя характер с "характера" на ароматната композиция, имайки предвид в случая, че тя променя своите характеристики при взаимодействие с кожата ни.
цитирай
5. parf - Дано и от тези парфюми не започнат да ...
27.01.2015 19:15
Дано и от тези парфюми не започнат да правят "унисекс", защото ще развалят идеята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117530
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив