Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2014 19:52 - Използваме ли правилно парфюма?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1417 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Използване на парфюмите.

Парфюми се ползват ежедневно от много хора, но знаете ли как да използвате своите парфюми по възможно най-оптималния начин за максимален ароматизиращ ефект? Като това не означава непременно да миришете силно. Всеки го прави по свой си начин, но все пак има създадени стериотипи за това, в какви количества и къде да се нанася аромата.Но тези стериотипи не са общо валидни, защото парфюмерийните продукти са различни - някои са по-силни, концентрирани и трайни, други са доста разредени и дискретни, трети взаимодействат с кожата (а не с дрехите) като по този начин аромата им се индивидуализира. Но в крайна сметка, както и да го правим, целта е да ухаем красиво. 

Целта е да миришем красиво.

imageЗа начало, колкото и травиално да изглежда, трябва да се изясни, че главната цел в това занимание е да миришем красиво (нито малко, нита прекомерно). За тази цел е добре Вашия аромат отчетливо да се разпознава на разстояние до края на протегната ръка и да Ви индивидуализира като личност. Но и не бива да се прекалява, за да не постигнем обратен ефект. Звученето на нечий аромат из цялото помещение, се счита за проява на лош вкус.Най-индивидуализиращи са нано парфюмите, защо взаимодействат с кожата и променят своето благоухание. Но един внимателен подбор на парфюм може да постигне същата степен на индивидуализиране. 

Нанасяне на парфюмите. Според вида на продукта, нанасянето се прави по различен начин и на различни места.  Парфюм се нанася дискретно зад ушите, под брадичката, на горната част на шията, на тила (но не и едновременно на всичките тези места). Дневен парфюм (парфюмирана вода) се нанася върху ключиците и горната част на гърдите, долната част на шията, ключиците. Тоалетна вода може да се пръска от една протегната ръка разстояние и върху дрехите, но също и в по-долната част от тялото (коремната област, ребрата), защото бързо се изпарява и издига нагоре (ако човека е висок, ароматизираме облаците). Дезодоранти се нанасят предимно под мишниците. За начало, тези указания са достатъчни, а като следите редовно този блог, постепено ще задълбочавате своите познания.



Гласувай:
3



1. parf - В зависимост от това, какъв продукт ...
19.12.2014 19:59
В зависимост от това, какъв продукт имате (парфюм, парфюмирана вода или тоалетна вода) и от това, колко дълго искате да звучи аромата Ви, парфюма се нанася по различни начини.
цитирай
2. parf - Има вероятност и възможност да з...
04.02.2015 19:50
Има вероятност и възможност да закупите един и същ парфюм, от една и съща марка и да установите, че той мирише различно. Това не означава непремено компромис с качеството или фалшификат. Просто някои парфюми са проектирани специално според предпочитанията на съответния пазар - азиатски, европейски, американски ... Добре е да си вземате парфюм, подходящ за своя си регион.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117872
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив