Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2014 19:51 - Ползвате ли антиперспирант против изпотяване?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1170 Коментари: 1 Гласове:
0



Неприятна ли е миризмата при изпотяване?

Макар, че е установено, че самата пот, поне докато е прясна, в около 65% от хората, изобщо няма лоша миризма, много хора предприемат доста суровата мярка против отделянето на пот от потните жлези (изпотяването) и свързаните с него неприятни миризми. Но помага ли използването на антиперспирант против отделянето на пот и изпотяването, които в последствие могат да предизвикат появата и на неприятна миризма? 

imageДезодоранти с антиперспирант.

Вероятно сте чували за някои от дезодорантите, че проявяват свойства на антиперспирант. Какво е това? Целта на антиперспиранта е да блокира секрецията на потните жлези, като по този начин, твърде радикално решава въпроса с лошата миризма. Ползвайки антиперспиранти, Вие няма да се изпотявате или ще се изпотявате по-малко и така съответно няма да се появява неприятна миризма. По този начин, свиването на потните жлези, може да намали отделянето на пот (изпотяването) с 25 - 40%. 

Не ползвайте антиперспирант преди занимания със спорт. Но това не е толкова безопасно и безобидно, защото в процеса на потоотделяне, от организма се извеждат отпадни продукти, токсични и вредни вещества, а отделно, по този начин организма се предпазва от прегряване по време на физическо натоварване и при горещо време. Поради това трябва да сме внимателни с ползването на този парфюмериен продукт и да се съобразяваме да го избягваме в горещо време и ако ни предстоят занимания със спорт или фитнес с повече изпотяване. Никога не ползвайте антиперспирант преди занимания със спорт, преди сауна, баня и т.н. В тези случаи ползвайте само обикновен дезодорант.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. parf - Работата не е в самата пот - пробл...
22.12.2014 19:53
Работата не е в самата пот - проблемът възниква в случаите на продължително изпотяване, което създава среда за развитието на бактерии, които в следствие на своята жизнена дейност, предизвикват неприятната миризма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117478
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив