Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2014 18:26 - Свързан ли е характера на човек с вида на ползвания парфюм?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1086 Коментари: 2 Гласове:
1



При положение, че толокова и различни критерии за подбор на парфюм, резонен е въпроса дали има  връзка между човешкия характер и вида на използваните парфюми? Вече не малко  психолози се занимават с изучаване на връзката между любимия на даден човек парфюм и неговия характер и ето към момента какви изводи се правят:

  • Мъжкарският парфюм Pour Monsieur от Chanel, привлича най-вече амбициозните мъже, които са свикнали да отстояват за своето.
    image
  • Тоалетната вода с аромат на обгръщаща тялото пудра, е характерен да речем за Ombre Rose (Jean-Charle Brosseau) исе избира от самовлюбени и емоционални жени, които с обичат да се оглеждат в огледалото.
  • Цветни аромати на свежести, като Diorissimo от Christian Dior, могат непосредствено да въздействат върху индивиди с екстравертно поведение и смел характер, склонни към приключения.
  • Източните аромати в парфюмите, със загадъчно изтънчените ориенталски нотки, като Cinnabar от Estee Lauder, са подходящи за не толкова експанзивни дами иса предназначени предимно за интимната обстановка. 
  • Сладки плодово цветни нотки присъстват в парфюми като Deсi-Dela от Nina Ricci и са най-подходящи за активни и оптимистични характери със стремеж за развитие и напредък в кариерата и живота.
  • По-потайните хора обикновено избират балсамовия аромат Parfum Sacre на марката Caron, те са от хората, които обичат да извървяват неведомите пътища.
  Някои от горните изводи може да Ви изглеждат неуместни ли пресилени, но все пак имайте предвид, че психологията на миризмите все още прохожда като наука и едва сега набира популярност. Със сигурност, обаче, може да се каже, че връзка между характера на хората и склонността им към различни парфюми, има и когато си купувате нов аромат, е добре да не грешите в тяхното съчетаване. А тази тема може да Ви даде насоки.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. parf - Самата склонност да се използва ...
29.12.2014 18:28
Самата склонност да се използва парфюм, сочи екстравертен характер - човек, който желае да въздейства на външния свят и най-вече на себеподобните си, като се опитва въздействието да е в благоприятна за него посока.
цитирай
2. parf - Всяка ароматна композиция, при ...
16.01.2015 19:06
Всяка ароматна композиция, при нейното създаване, е предмет на специално композиране по отношение на своя "характер". От тази гледна точка, е добре да съобразяваме своя характер или препоръките според хороскопа ни, с тези на парфюма, който си избираме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 116830
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив