Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2014 08:50 - Парфюмът, като невидимо украшение или скрит коз.
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 980 Коментари: 1 Гласове:
0



Въздействие на украшенията.

imageЗнае се, че обикновено украшенията са красиви неща, които се поставят на места, на които могат да бъдат забелязани отдалеч. Но парфюма е малко по-различно бижу, което се носи дискретно и въздейства най-силно, когато притежава качеството "невидимост", но пък може да бъде усетен много осезаемо с обонянието. Той има способността да придава неповторим образ и изисканост в отношенията между хората?

Коко Шанел - за парфюмите.

Едва ли днес ще се намери съвременна жена, която без да се замисля, да може да назове поне няколко аромата, завоювали си не само нейното внимание, но така също международните пазари, заедно със сърцата и на най-прекрасните жени по света. Затова е разбираемо, че прочутата на тази тема в цял свят - Коко Шанел навремето е казала: 

"Парфюмите са невидимо, но незабравимо и непостижимо украшение. Парфюмите предвещават появата на жената и звучат след нейното отминаване."

Съблазнителното благоухание си има цена.

Звученето на известни парфюмерийни марки е заставило да тръпнат много мъже по света, а така те се срещат не само с прелестите на тези съблазнителни благоухания, но и с тяхната сериозна цена, изразяваща се често в доста съществено три и повече цифрено количество парични знаци във всякакви световни валути. Както вече знаете от предишна публикация тук, най-скъпия към момента парфюм  надхвърля цената от 200 хиляди евро (за да се почувстваш Императрица). 

imageСимвол на разкоша и признак на добрия вкус.

"Парфюмите заставят сърдечните струни да звънят по силно от звуците и погледите."  продължава известната Коко Шанел, защото знае, че те са загадъчни и вълнуващи, престижни и желани, като са призвани да служат за символ на разкоша и признак на добрия вкус. Затова, всяка жена, която се стреми да създаде свой неповторим образ в обществото, да подчертае своята уникалност, индивидуалност и изисканост, им е отреждала и ще продължи да им отрежда не малка роля за изграждане на своя имидж. 

Кои са качествата на добрите парфюми?

Точно това им качество, да създават настроение, да предизвиква спомени и усещания, като ги пробуждат изкусно ги превръща в действено средство за изразяване - в невидимо украшение и скрит коз за покоряване на мъжките сърца. Добрите парфюми съхраняват своя аромат продължително време, но тяхната устойчивост не бива да уморява. Те са способни да образуват обграждащ ни ароматен шлейф, но тяхната летливост не бива да се превръща в натрапчивост. Само така ще изпълнят ролята си да привлекат внимание, даже при мимолетно преминаване през едно помещение, без да са натрапчиви.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. parf - Качествен парфюм
31.12.2014 08:55
След като парфюмериста създаде една ароматната композиция, по неговата рецепта се приготвя смес от съответните съставки, разтваря се в най-качествен спирт (обикновено 70 - 85%) и се оставя да отлежи няколко седмици, за да се постигнат всички тези "качества", за които се говори по-горе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117832
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив