Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2015 20:36 - Какви интересни факти знаете за парфюмите?
Автор: parf Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1055 Коментари: 1 Гласове:
0



image
В парфюмерията се използваг повече от 6000 вида суровини, а в парфюмите се съдържат много тайни и интересни факти, които не са известни на обикновения човек на улицата. Тук може да научите някои от тях, които са свързани някои парфюми или важат за парфюмерията като цяло, като отдаваме предимство на фактите и най-интересното от тях. Установено е, че различните благоухания оказват съществено влияние върху психологичните изживявания на хората.
Едно време са смятали, че клонки от имел имат магическа сила, с която е можело да се откриват тайни съкровища. Листата и плодовете на същото растение, са използвани за увеличаване на потентността. По-устойчив аромат може да постигнете, ако го нанасяте на суха кожа. Парфюмите с феромони съдържат атрактанти с миризма на полови хормони, чрез които се предизвиква синтеза на ендорфини в мозъка, които са хормоните на любовта.
Един и същи аромат, нанесен върху кожата на различни хора, мирише различно. Хормоналните промени могат да доведат до промяна в мириса на аромата, който се нанася върху кожата на съответния човек. Консумацията на чесън, лук или подправки може лесно да промени един и същ аромат, така че да ухае по различен начин. Повечето жителите на големите градове не са в състояние да усещат до 70% от миризми в града, докато аборигените (местното население в една страна) са в състояние да уловят познатата миризма на свой съплеменник, преминал по пътеката преди няколко часа.
В източните страни са поставяли семена от рута върху нагорещен тиган, и така опушвали с ароматния дим човека, който искал да се предпази от злото, а в други случаи с ароматна хвойна са опушвали къщите си, за да ги предпазят от ... мълнии, докато с цъфтящо клонче от праскови шаманите успявали да прогонят болестите от човека. "Chanel №5" е най-продаваният парфюм в света, а ирисът е една от най-скъпите съставки на парфюмите, като достига 40 000 евро на 1 кг.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. parf - Сега вече, може да се каже, че знаете ...
28.01.2015 20:40
Сега вече, може да се каже, че знаете малко повече за чудесния свят на ароматите. Така ще сте в състояние да споделите с приятелите си интересни факти за парфюмите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parf
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 116837
Постинги: 67
Коментари: 172
Гласове: 87
Архив